Sinds mensenheugenis telen heel veel bewoners de ‘Giele Wâldbeantsjes’ op de zandgronden van De Friese Wouden. Traditioneel eten ze de ‘Giele Wâldbeantsjes’ hier met uitgebakken gerookt spek en veel spekvet, soms aangevuld met een lepel azijn. Tegenwoordig doen ze er ook appelmoes en gebakken uien bij, maar u kunt er veel meer mee doen. ‘Giele Wâldbeantsjes’ zijn aangenaam romig en zoet, zodat de culinaire mogelijkheden voor u eindeloos zijn. U kunt ze herkennen aan hun zachtgele kleur en blanke navel, omringd door een oranjebruine en dunne paarse zone.
Zie ook de website van Friese gele woudboon (Wâldbeantsje)
Bedrijven bij product
Cadeau- en streekproductenwinkel Op ‘e Stâl verkoop |
||
Familie Kunnen leverancier |
||
Greydanus Aardappelgroothandel verkoop |
||
Streekwinkel It Alde Molkfabryk leverancier, producent, verkoop |
||
Teler Ida Haarsma leverancier |
||
Wâldbaarch Farm leverancier, producent, verkoop |
Productgroepen |
bonen, fruit, noten, zaden en peulvruchten |
Streek |
Friese Wouden, Friesland |
Streekmerk |
Wâldpyk |