Deze bijzondere appeltaart is afkomstig uit de keuken van Zorghoeve Kakelbont aan de Boompjesdijk in Dinteloord. Dinteloord is gelegen op de grens tussen de Brabantse Wal en Waterpoort in West-Brabant.
De Kakelbonder is bedacht door kok Marc den Toonder. Hij bereidt de taart samen met de verschillende cliënten van Zorghoeve Kakelbont (o.a. dagbesteding voor kinderen en ouderen, onderwijs voor jongeren).
Ook dit sociale aspect maakt de appeltaart, die vol lokale en streekeigen ingrediënten zit, speciaal. Bijzonder aan de receptuur zijn vooral het beslag, met vrije uitloopeieren van het eigen landbouwbedrijf en biologische bloem van akkerbouwbedrijf Van Dis uit Oude Molen als belangrijkste bestanddelen, plus natuurlijk de appels, die zijn ook van het eigen bedrijf.
De overheerlijke ‘Kakelbonder van de Brabantse Wal en Waterpoort’, zoals de lekkernij helemaal officieel heet, kan in de brasserie worden genuttigd, maar wordt ook verkocht om mee te nemen.
Zie ook de website van Kakelbonder appeltaart
Bedrijven bij product
Brasserie Kakelbont producent |
Productgroepen |
gebak |
Streek |
Brabantse Wal |