Op de drooggevallen oesterbanken op het Wad rapen Jaap Vegter en Hanneke Punter (UQ 4) hun wilde waddenoesters.
Deze oesters zijn onderscheidend: Mooi, schoon en een volle smaak in het vlees. Oesters op het wad worden met de hand geraapt, en dat kan alleen bij daglicht en laag water. Dat betekent dat we vooral in de wintermaanden beperkt kunnen rapen. Het is en blijft een natuurproduct en we zijn afhankelijk van de elementen. Rapen, midden in de natuur van het Wad, is het meest tot de verbeelding sprekende deel van ons werk. Maar wat we na het rapen doen is minstens zo belangrijk voor de kwaliteit en net zo arbeidsintensief: Verwateren, schoonmaken en van pokken ontdoen; selecteren op formaat en model en controleren op schade. Het laatste deel van het traject, verkoop, transport en afleveren bij de klant, dat verzorgt Veltman Vis voor ons.
Zie ook de website van Oesters van de kust
Bedrijven bij product
Jaap Vegter UQ4 leverancier |
||
Veltman Visservice producent, verkoop |
Productgroepen |
schaal- en schelpdieren, vis |
Streek |
Waddenregio, Waddenzee |
Streekmerk |
Waddengoud |