Tijdens een feestelijke bijeenkomst op het ROC van Twente in Almelo zijn op donderdag 14 januari in een klap 10 bedrijven gecertificeerd met het keurmerk Erkend Streekproduct. De bedrijven zijn stuk voor stuk pareltjes uit het Twentse land die heerlijke streekproducten produceren met regionale grondstoffen en met oog en meerwaarde voor natuur en landschap in de streek. Het proces om tot deze nieuwe certificeringen te komen is ondersteund door de Gemeente Almelo. Dat de gemeente veel belang hecht aan streekproducten en de relatie stad-platteland werd bevestigd door de ondertekening van de Agenda Stadslandbouw door wethouder Irene ten Seldam.
De deelnemende bedrijven zijn:
Schapen Grazerij Bornerbroek -lamsvlees en lamsvleesproducten
Buffalo Farm Twente uit Denekamp -mozzarella
Erfgoed Bossum uit Lattrop -vlees van brandrode runderen (bio)
Fruitboerderij Old Bleank uit Rossum – fruit, fruitproducten
Slagerij de Feijter, Hengelo – droge worst, salami
Herterij Twente uit Geesteren – edelherten vlees, worst en stoofpotje
Kaas- en zuivelboerderij ’t Hoepel uit Mander – kaas en boerenzuivel
Wijngaard De Tappenmars uit Den Ham – Twentse landwijn
Speciaalbierbrouwerij De Pauw uit Den Ham – speciaalbieren
Antonia’s Mosterd uit Haarle – diverse soorten mosterd
Met de certificering van 10 bedrijven uit Twente is het aantal erkenningen in deze streek in één klap gestegen van 1 naar 11. Tot nu toe mocht alleen Keuper Pasta uit Hengevelde het keurmerk voeren op de zelfgemaakte speltpasta.