Zuivelboerderij IJsseloord ligt aan de rand van Arnhem, met uitzicht op de uiterwaarden en de stad in de rug. Vader Bert en zoon Bart Lubbers melken hier 170 koeien en bewerken bijna 120 hectare land. Ongeveer een derde van de melk wordt verwerkt tot boerenzuivel – met het keurmerk Erkend Veluws Streekproduct, een derde wordt verkocht aan een Syrische kaasmaker en de rest gaat naar de melkfabriek. De eigen producten verkoopt schoondochter Sabine in de Landwinkel op het erf, of vinden hun weg naar afnemers via boerencoöperaties als Oregional en Boerenhart. Moeder Janet helpt een dag in de week met de zuivelproductie, springt bij in de winkel en kookt ’s middags voor het gezin en alle medewerkers.
Overheden en instanties hebben allerlei plannen met de uiterwaarden, dat maakt het boeren er vaak niet makkelijker op. Toch zijn Bart en Sabine, de jongste generatie op het bedrijf, vastberaden om door te gaan. En om het bedrijf veel meer in te richten naar de wens van de burger-consument. Dat betekent dat ze de landerijen openstellen voor struinroutes en klompenpaden. En extra hagen in de uiterwaarden aanplanten om de aantrekkelijkheid te vergroten. Ook wordt de oude hoogstamboomgaard in ere hersteld. Schoolklassen zijn welkom op het bedrijf, net zoals de vogelwerkgroep. Via crowdfunding zijn zonnepanelen bekostigd, waarmee er in een klap 60 nieuwe ambassadeurs voor het bedrijf zijn gevonden. Als vanzelfsprekend worden de bestaande meidoorn en sleedoornhagen in de uiterwaarden onderhouden. Op Landgoed Biljoen verbouwt Bart graan voor bakkerij Tom van Otterloo, die er zijn Velps Volkoren van bakt. Dit is een opstapje naar de Heideboerderij, waarin Bart een actieve deelnemer is. Met als doel om regionale kringlopen te herstellen en landbouw, natuur en landschap verder te verweven.
De activiteiten bij Zuivelboerderij IJsseloord waren onderdeel van het project Kwaliteitsproducten in een Kwaliteitslandschap. Dit project is een initiatief van SPN, Stichting Landschapsbeheer Gelderland, Stichting Erkend Veluws Streekproduct, Hogeschool van Hall Larenstein, Geitenboerderij De Groote Stroe en Van der Valk Hotel Apeldoorn de Cantharel. Projectuitvoering door Land&CO / Eet je Uitzicht. Het project is mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie en de Provincie Gelderland.