Jun is een frisse limonade drank met een klein beetje koolzuur en probiotica.
Herkomst
De appelsap wordt geperst van de appels uit de hoogstamfruitboomgaard op het eigen erf. De lavendel wordt met zorg en op biologische wijze geteeld in de moestuin van De Dyck.
Be- en verwerking
De verwerking geschiedt in de keuken van restaurant De Dyck. Jun is een cultuur waarin bacteriën en gisten in symbiose leven. De ingrediënten worden gemengd en in een open vat gefermenteerd. De cultuur zet suiker om in melkzuur en azijnzuur. Hierdoor komt het uiteindelijke suikergehalte uit op 6 à 7%. De koolzuurhoudende drank wordt afgevuld in flessen van een 0,7 liter.
De Jun is een levend product dat niet wordt gepasteuriseerd. Hierdoor is er probiotica aanwezig dat koolzuur kan produceren. Jun dient dan ook in de koelkast bewaard te worden.
Duurzaamheid van de productie
De Dyck teelt in haar moestuin volgens de principes van biologische landbouw. Dus geen kunstmest, geen gewasbeschermingsmiddelen en een uitgekiend teeltplan.
Bedrijven bij product
De Dyck, Reinier Kempenaar leverancier, producent, verkoop |
Producttype |
eindproduct |
Productgroepen |
dranken en thee, sappen |
Streek |
Groene Hart |
Streekmerk |
Groene Hart |