De tarwezaden komen van Agrifirm. Tarwe wordt in het najaar gezaaid om in augustus te worden geoogst.
Be- en verwerking:
De tarwe wordt geoogst, gaat naar de firma Engel en van der Bijl om te worden geschoond. Zij brengen de tarwe naar molen de Zandhaas in Santpoort Noord, hier wordt de tarwe gemalen tot tarwemeel. Bij het zeven van het meel voor bloem, blijven gries en zemelen over.
In grote zakken komt het meel, bloem, gries en zemelen terug naar Leimuiden, waar het wordt verpakt in consumentenverpakking. Op de verpakking staat niet het SKAL keurmerk. Momenteel wordt een nieuw label met Groene Hart en SKAL keurmerk erop ontwikkeld voor deze producten.
Zowel Engel en van der Bijl en molen de Zandhaas zijn SKAL gecertificeerd.
De producten worden via verschillende kanalen verkocht waaronder huisverkoop en andere boerderijwinkels.
Bedrijven bij product
Producttype |
eindproduct |
Productgroepen |
graan- en meelproducten |
Streek |
Groene Hart |
Streekmerk |
Groene Hart |