Otelli BV uit Haarlem produceert al meer dat 25 jaar ijs- en patisserie specialiteiten voor de professionele markt. De wens van Otelli om haar maatschappelijk verantwoord ondernemen te onderbouwen met ambachtelijke biologische streek specialiteiten heeft geleid tot een uniek samenwerkingsverband tussen Otelli ijs- en patisserie specialiteiten en Biologisch Melkveebedrijf De Ettingen uit Spaarnwoude-Dijkland. De verse biologische melk van de 120 melkkoeien van de Ettingen wordt op de boerderij direct door Otelli professioneel gepasteuriseerd. Een speciaal voor biologische productie ingerichte bereidingsruimte in de ijsfabriek van Otelli, bevindt zich op steenworp afstand van de koeien van De Ettingen. In deze ruimte worden van de verse melk en biologische ingrediënten op ambachtelijke wijze de heerlijkste biologische ijsspecialiteiten bereid onder de naam Biotelli.
Otelli BV sluit zich met de Biotelli productlijn aan bij de stichting Streekeigen Producten Nederland (SPN) middels de certificering van haar ‘Biologisch roomijs uit Spaarnwoude-Dijkland’ met het keurmerk Erkend Streekproduct. De uitreiking van het keurmerk-certificaat vindt woensdag 21 januari plaats op het Streekplein van de Biobeurs in Zwolle. De beursbezoekers kunnen gedurende 2 dagen kennis maken met de Biotelli productlijn. Biotelli roomijs wordt in diverse smaken aangeboden in 2,5 liter verpakkingen voor de horeca en 0,5 liter verpakking voor verkoop aan consumenten door speciaalzaken.
Op het Streekplein van de Biobeurs presenteren zich ambachtelijke producenten van biologische streekproducten. Het Streekplein is een initiatief van Stichting van Eigen Erf, Stichting Streekeigen Producten Nederland, Netwerk Biologische InfoCentra en Land&Co.