Herkomst: De melk is afkomstig van de boerderij van Edwin in Zoeterwoude. De melk wordt op dezelfde boerderij verwerkt tot de bovenstaande zuivelproducten. Ook het verpakken vindt plaats op het bedrijf.
Ingrediënten: Gepasteuriseerde melk en cultuur.
Be- en verwerking: melk wordt gepasteuriseerd, terug gekoeld, geënt met cultuur, etmaal aan zuren, karnen, aftappen, afvullen in PET fles van 1 liter. Groene Hart etiket.
Duurzaamheid van de productie:
- Edwin heeft een 2 jarige cursus gedaan over kringlooplandbouw;
- Er wordt meegedaan aan de Pilot Schoonwater van het waterschap;
- Er wordt gedaan aan botanisch slootkantenbeheer;
- Er wordt rekening gehouden met weidevogels;
- Er wordt 1,7 ha in eigendom van Staatsbosbeheer begraasd;
- Er is erfbeplanting aanwezig op het bedrijf wat georganiseerd is in samenwerking met Landschapsbeheer Zuid-Holland;
- De kreekruggen in het landschap worden behouden;
- Het vee krijgt zoveel mogelijk weidegang;
- Een gedeelte van de ligboxenstal bestaat uit diepstrooiselboxen gevuld met de dikke fractie van de mestscheider;
- Er worden kruisingen gemaakt om een sterkere koe te ontwikkelen;
- Op aanvraag kunnen er rondleidingen gegeven worden;
- In de toekomst een boerencamping;
Via Campina wordt er meegedaan met het Foqus programma wat betreft duurzaamheid
Zie ook de website van Karnemelk
Bedrijven bij product
Productgroepen |
zuivel |
Streek |
Groene Hart |
Streekmerk |
Groene Hart |