Herkomst: De melk is afkomstig van de boerderij van Edwin in Zoeterwoude. De melk wordt op dezelfde boerderij verwerkt tot de bovenstaande zuivelproducten. Ook het verpakken vindt plaats op het bedrijf.
Ingrediënten: water, gepasteuriseerde melk, cultuur en fruit;
Verhoudingen: Wanneer er drinkyoghurt wordt gemaakt is de verhouding 20 liter yoghurt/3 liter fruit.
Be- en verwerking: water aan de melk toevoegen, pasteuriseren, terug gekoeld, geënt met cultuur, etmaal aanzuren, los roeren en mengen met fruit en afvullen in een PET fles van 0,5 liter met Groene Hart etiket.
Duurzaamheid van de productie:
- Edwin heeft een 2 jarige cursus gedaan over kringlooplandbouw;
- Er wordt meegedaan aan de Pilot Schoonwater van het waterschap;
- Er wordt gedaan aan botanisch slootkantenbeheer;
- Er wordt rekening gehouden met weidevogels;
- Er wordt 1,7 ha in eigendom van Staatsbosbeheer begraasd;
- Er is erfbeplanting aanwezig op het bedrijf wat georganiseerd is in samenwerking met Landschapsbeheer Zuid-Holland;
- De kreekruggen in het landschap worden behouden;
- Het vee krijgt zoveel mogelijk weidegang;
- Een gedeelte van de ligboxenstal bestaat uit diepstrooiselboxen gevuld met de dikke fractie van de mestscheider;
- Er worden kruisingen gemaakt om een sterkere koe te ontwikkelen;
- Op aanvraag kunnen er rondleidingen gegeven worden;
- In de toekomst een boerencamping;
Via Campina wordt er meegedaan met het Foqus programma wat betreft duurzaamheid
Zie ook de website van Drinkyoghurt
Bedrijven bij product
Productgroepen |
zuivel |
Streek |
Groene Hart |
Streekmerk |
Groene Hart |