Half harde Goudse geitenkaas in verschillende smaken.
De geitenkaas wordt gemaakt van het geitenmelk van de geiten op de geitenboerderij in Papekop. Wanneer er kruidenmelanges worden toegevoegd zijn deze afkomstig van Rademaker.
Ingrediënten: Rauwe geitenmelk, lebstremsel, zuursel, salpeter, calcium en eventueel verschillende kruidenmelanges.
Verhoudingen: Wanneer er kruidenmelanges worden toegevoegd voor het maken van de geitenkaas wordt het bereidingsadvies van Rademaker gehanteerd. De kruidenmelanges zijn: Italiaans, brandnetel, fenegriek en pesto/olijf. Er worden bolletjes geproduceerd van 600 gram en kazen van 3,5 en 6 kilo.
Be – en verwerking: De verwerking van geitenmelk tot geitenkaas wordt door Harriët uitgevoerd, met externe hulp van stagiaires.
Duurzaamheid van de productie:
Er wordt aan slootkantbeheer gedaan;
Er zijn geriefhoutbosjes in onderhoud;
Er is een natuurvriendelijke oever aanwezig, welke zorgt voor veel biodiversiteit;
Er wordt aan weidevogelbeheer gedaan over 30 hectare;
Het bedrijf is gericht op lage productie, wat ten goede komt van de dieren;
Het vee krijgt alleen eigen geteeld ruwvoer;
In de zomer krijgen de geiten weidegang;
Er is een wandelpad aanwezig door het weiland;
Op aanvraag kan er een rondleiding gegeven worden;
Er is sprake van nieuwbouw van een schuur, deze zal inpasbaar in het landschap worden;
Jeugd uit de regio wordt gestimuleerd om mee te helpen op de boerderij.
Zie ook de website van Goudse geitenkaas (half hard)
Bedrijven bij product
Familie Vlooswijk (Harriët en Harold) producent |
Productgroepen |
geitenkaas, kaas, zuivel |
Streekmerk |
Groene Hart |