BODEMCULTUUR MOSSELEN
Wie wel eens op de mosselveiling is geweest, weet dat er niets boven een mossel uit de Oosterschelde gaat. Het zaad van de mosselen wordt uitgezet op percelen op zee, dit noemt men bodemcultuur. Zodra de mosselen volgroeid zijn, schept een mosselkor ze van de bodem. In ons assortiment hebben we vijf sorteringen Nederlandse mosselen verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden en verpakkingen. De sorteringen van groot naar klein:
– Goudmerk
– Jumbo’s
– Imperials
– Super
– Extra
Wanneer kunt u bestellen?
Van begin juli tot begin april zijn Zeeuwse Mosselen verkrijgbaar. U kunt deze sorteringen verkrijgen in verschillende verpakkingen en hoeveelheden.
HANGCULTUUR MOSSELEN
Hangcultuur mosselen zijn zoeter van smaak dan mosselen van de bodem. Dit komt omdat het water aan de oppervlakte zoeter is. Het zaad van de mosselen wordt in netten aan palen opgehangen. Ze groeien sneller dan bodemcultuur mosselen en hebben daardoor dunnere schelpen. Hierdoor is de mossel ook kwetsbaarder. Het seizoen van de hangcultuur mosselen loopt van begin juni tot half oktober.
In ons assortiment hebben we drie sorteringen:
– Groot
– Middel
– Klein
Wanneer kunt u bestellen?
U kunt deze sorteringen verkrijgen in verschillende verpakkingen en hoeveelheden in de maanden juni tot half oktober.
Zie ook de website van Zeeuwse Mosselen
Bedrijven bij product
Adri & Zoon leverancier, producent, verkoop |
Productgroepen |
schaal- en schelpdieren, verse vis, vis |
Streek |
Zeeland |
Streekmerk |
Zeker Zeeuws |