De kaasboerderij van Paul en Ellen Schrama bestaat in 2012 al 100 jaar, Paul en Ellen Schrama zijn de derde generatie die op de huidige plek koeien melken en kaasmaken. Met veel plezier zetten zij deze traditie voort. Tien maanden in het jaar verwerken zij dagelijks de melk tot boerenkaas
De 100 koeien lopen zoveel mogelijk buiten, maar de staldeuren staan altijd open zodat de koeien eventueel kunnen schuilen tegen de regen of de felle zon.
In de toekomst gaat het bedrijf verhuizen naar een andere locatie met de kaasmakerij en de melkkoeien.
Producten: Goudse boerenkaas in de smaken belegen, jong, extra belegen, jong belegen en oud.
Herkomst: De grondstoffen die worden gebruikt voor het maken van de kaas is volledig afkomstig uit het Groene Hart. De kaas wordt gemaakt van de eigen melk productie op het bedrijf. Het vee krijgt weidegang waardoor het ruwvoer voor het vee ook volledig afkomstig is uit het Groene Hart.
Ingrediënten: Rauwe koemelk, stremsel, zuursel, chloorcalcium, natriumnitraat en zout.
Be -en verwerking: Paul en Ellen maken samen de kaas op de boerderij in Oud-Ade. Zij gebruiken het Groene Hart etiket en bandenrol. Het gangbare gewicht van de kazen van Kaasboederij Schrama is 12 kilogram.
Duurzaamheid van de productie:
Het vee krijgt weidegang zodra dit mogelijk is;
In de ligboxenstal is een gedeelte diepstrooiselboxen aanwezig en gedeelte matrassen.
Het bedrijf staat open voor educatie, zo wordt er bijvoorbeeld een lammetjesdag georganiseerd.
Paul en Ellen willen dat er over 2 jaar zonnepanelen aanwezig zijn op hun bedrijf.
Zonnepanelen zijn gelegd in 2014.
Producten bij bedrijf
Goudse kaas producent, verkoop | ![]() | |
Groene Hart boerenkaas producent, verkoop | ![]() |
SPNcode |
GH018 |
Adres |
Vrouw Vennepolder 1 |
Postcode |
2374 BB |
Woonplaats |
Oud-Ade |
Open voor publiek |
pe.schrama@planet.nl |
Website |
http://www.kaasboerderijschrama.nl |
Telefoon |
06-41573703 |
Streek |
Groene Hart |
Streekmerk |
Groene Hart |