Het bedrijf Neder-Oudland is vernoemd naar de gelijk genaamde polder tussen de Hollandse IJssel en de Achtersloot, tussen IJsselstein en Montfoort. Al is het bedrijf van oudsher een melkveehouderij, Jochem en Gerline hebben in 2010 besloten het roer om te gooien en te starten met een B&B en later met het vleesveebedrijf.
Lekkerkerker heeft gekozen voor het ras Aberdeen Angus met alleen raszuivere dieren. Het vlees wordt vermarkt onder de naam Black Angus. Dit vlees heeft prachtige structureren en is gemarmerd; het vet bevindt zich tussen het spierweefsel. Dat maakt het vlees sappig en mals.
De koppel, nu zo’n 75 dieren, loopt zodra de weersomstandigheden het toelaten buiten. Naast de eigen percelen lopen de koeien ook in de uiterwaarden van de Hollandse IJssel. Deze landerijen (20 hectare) zijn eigendom van Staatsbosbeheer, in het graslandmanagement zijn de natuurdoelen (laat bemesten en maaien, weidevogel- en slootkantbeheer) geïntegreerd. Dat sluit goed aan bij de bedrijfsvoering van Lekkerkerker. ’s Winters staan de koeien in een potstal. De kalveren mogen een jaar bij de moeder lopen en na spenen worden zij afgemest.
Producten bij bedrijf
Groene Hart Rundvlees; Groene Hart burger, Groene Hart stoof, Groene Hart kroket leverancier, producent |
SPNcode |
GH046 |
Adres |
Achtersloot 182 |
Postcode |
3401 NZ |
Woonplaats |
IJsselstein (Utr) |
Gesloten voor publiek |
jlekkerkerker@kpnmail.nl |
Website |
http://www.neder-oudland.nl |
Telefoon |
06-22429716 |
Streek |
Groene Hart |
Streekmerk |
Groene Hart |