Gemeente Noordoostpolder heeft als deelnemer in het project Milieuwinst op het Menu en Proef de Smaak van Flevoland een heerlijk Week van de Smaak menu samengesteld. Op het menu stonden iedere dag andere gerechten met de Held van de Smaak aardappel Niek’s Witte. Gemeente Noordoostpolder en Sodexo hebben in overleg met Centrum Biologische Landbouw de intentie uitgesproken om de menu-cyclus ook structureel te verduurzamen door meer seizoens- en streekproducten af te nemen en meer gerechten aan te bieden met minder of geen vlees en vis.
Tijdens de Week van de Smaak presenteerde de gemeente ook het streekbroodje ‘Brandende liefde’ en won daarmee de landelijke Broodje van de Streek Award. Het broodje bevat duurzame streekproducten waaronder donker boerenlandbrood en biologische brandnetelkaas van eigen bodem. Bezoekers en werknemers kunnen het hele jaar genieten van de ‘Brandende Liefde’.
Verduurzaming van de catering past heel goed binnen de duurzaamheidsambities van gemeente Noordoostpolder en de ambitie om fair trade gemeente te worden. “Ik vind het geweldig dat Noordoostpolder als producent van heerlijk en eerlijk voedsel zo in de aandacht komt”, liet wethouder Andries Poppe weten na ontvangst van de Award.
Contactpersoon: Didi van Dijk, Centrum Biologische Landbouw, didi.vandijk@biologischelandbouw.org, www.biologischelandbouw.org