Een trotse Ferry Lempers ontving donderdag 13 november het certificaat Erkend Streekproduct voor zijn vlees, vleeswaren en –producten. Jan Kooijman, voorzitter van stichting Groene Hart, kloppend hart overhandigde het certificaat aan de topslager tijdens de conferentie Vrijetijdseconomie op Fort Wierickerschans in Bodegraven.
Tijdens zijn korte speech gaf Jan Kooijman aan dat hij verheugd is dat er een lijn met vleesproducten kan worden toegevoegd aan het ruime assortiment van Groene Hart Streekproducten.
De topslager uit Linschoten benoemde de zoektocht naar een varkenshouderij die de dieren opfokt volgens het vereiste driesterren Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming. Dat Lempers een ambachtsman is die zijn vak verstaat mag duidelijk zijn. Eerder ontving hij al een prijs voor beste worstenmakerij en dit jaar werd hij tweede met zij rauwe ribeye bij de verkiezing van het Groene Hart Streekproduct.
Sinds 2013 is stichting Groene Hart, kloppend hart licentiehouder van het Erkend Streekproduct keurmerk, waardoor de stichting nu zelfstandig producten kan certificeren als Erkend Streekproduct. Het certificaat staat voor een gegarandeerde herkomst uit – en bewerking in – het Groene Hart. Met extra aandacht voor duurzaamheid en dierenwelzijn.