De ambachtelijke pastamakers Jan en Betsy Keuper van Keuper Pasta uit Hengevelde ontvingen op zondag 7 september het certificaat Erkend Streekproduct uit handen van burgemeester Nauta van de gemeente Hof van Twente. Het keurmerk wordt verleend aan streekproducten me een gegarandeerde herkomst en toegevoegde waarde in de streek. waarvan de grondstoffen uit de streek afkomstig zijn, de verwerking in de streek plaatsvindt en die worden geproduceerd met oog voor milieu, natuur en dierenwelzijn. Keuper Pasta is het eerste bedrijf in Twente die dit keurmerk op hun producten mag voeren. De uitreiking vond plaats ter gelegenheid van de Open Bedrijvendagen in Hengevelde.
(Foto: Burgemeester Nauta (rechts) proeft van de speltpasta van Jan en Betsy Keuper)
Het landelijke keurmerk Erkend Streekproduct is wordt beheerd door de Stichting Streekeigen Producten Nederland (SPN). Doel van het keurmerk is om streekproducten waarvan de herkomst gegarandeerd is en die met oog voor milieu, natuur en landschap en dierenwelzijn worden geproduceerd extra bekendheid te geven in de markt. De speltpasta van Keuper Pasta is zo’n product, aldus René de Bruin, secretaris van SPN. “Spelt is een oude graansoort met lange aren die het prima doet op wat armere gronden en weinig ziekte gevoelig is. Keuper is zelf weer begonnen met de teelt van spelt en voegt hiermee iets toe aan de schoonheid van het Twentse landschap. Vervolgens wordt er op een kleinschalige ambachtelijke manier pasta van gemaakt, die ook nog eens uitstekend smaakt. Zo’n product verdient wat ons betreft een erkenning”, aldus De Bruin.
Op de foto feliciteert De Bruin Jan en Betsy Keuper met het behalen van het certificaat.