Op de Lankerenhof (te Voorthuizen) werken Chris en Marjanne Borren voortdurend aan de ontwikkeling van een pluimveehouderij die bijdraagt aan het welzijn van mens, dier en aarde. De Lankerenhof levert eieren met merknaam Bleieren. De omschakeling naar biologisch zette de deuren open om anders naar hun kippen, hun inkomen, hun stal en hun 6 ha grond te kijken. Bezoekers noemen dit ook wel het ‘kippenparadijs’. Het stalstrooisel komt deels van eigen teelt. Een nieuwe boomgaard geeft beschutting en brengt een avontuurlijke buitenruimte voor de kippen. De gronden (kampenlandschap) zijn beplant met singels en knotwilgen langs de greppels, solitaire bomen en hagen langs de oude es, met veel aandacht voor broed-, nestel- en schuilgelegenheid en biodiversiteit. Alle afzet gaat via grote kanalen. Via Coöperatie Boerenhart en Erkend Veluws Streekproduct werkt het bedrijf aan regionale afzet. Een nieuwe vrijwilligersgroep (‘streekkring’) met aanpak van Stichting Landschapsbeheer Gelderland werkt aan alle groene onderhoud.
Omdat het om eieren gaat, zijn mannelijke kuikentjes overbodig en worden afgevoerd. Sinds kort worden de haantjes afgemest op het eigen bedrijf en verkocht als ‘Haantje de Coq’. Het ideaal is om te werken met ‘dubbeldoel’ rassen, die zowel eieren leggen als goed vlees geven. Er is in de oude potstal een familiekudde koeien gekomen. En om bezoekers goed te laten gluren naar de kippen in de stal (waar bezoekers vanwege hygiëne niet in mogen) is er een nieuw kijkplatform gebouwd. Steeds gaat het om het totaal van dierenwelzijn en om beleving voor de consument. Het bedrijf voegt zo een nieuw hoofdstuk toe aan het lange verhaal van het landbouwlandschap van de streek.
Activiteiten op de Lankerenhof waren onderdeel van het project Kwaliteitsproducten in een Kwaliteitslandschap. Dit project is een initiatief van SPN, Stichting Landschapsbeheer Gelderland, Stichting Erkend Veluws Streekproduct, Hogeschool van Hall Larenstein, Geitenboerderij De Groote Stroe en Van der Valk Hotel Apeldoorn de Cantharel. Projectuitvoering door Land&CO / Eet je Uitzicht.
Het project is mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie en de Provincie Gelderland.