Onder de naam Wijndomein de Stad Maastricht brengt Viti BV wijnen op de markt. De wijnen (rood, wit en mousserende wijnen) worden gemaakt van druiven die groeien op Wijngaard de Boekenderhof en de wijngaarden van kasteel Meerssenhoven en kasteel Vaeshartelt. Deze wijngaarden worden op een milieuvriendelijke manier beheerd door Viti BV. Zo zijn er alleen hybride druivenrassen aangeplant die weinig gevoelig zijn voor ziekten en plagen. Het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen wordt zo tot een minimum teruggebracht.
Het Maasdal leent zich goed voor de wijnbouw. Het Maasdal is relatief warm ten opzichte van de omliggende gebieden. De druiven rijpen hierdoor eerder af. De ondergrond van de wijngaarden bestaat uit verschillende afzettingslagen van de Maas en de Geul, waaronder grind en klei. Overtollig regenwater wordt snel aangevoerd naar de Maas, terwijl de bodem bij langdurige droogte voldoende vocht blijft vasthouden. In het kader van het deelplan ‘de tuinen van Maastricht’ worden de wijngaarden in het landschap ingepast middels o.a. de aanplant van hagen.
De productie en verwerking van de wijnen van Wijndomein De Stad Maastricht voldoen aan de eisen van het ‘erkend streekproduct’. De wijnen zijn door SPN gecertificeerd als ‘Wijnen uit het Maasdal’. Zie ook: www.viti.nl.