Op 11 november kwamen we met een grote groep bestemmingsmarketeers, ondernemers, beleidsmakers en kennispartners uit heel Nederland bijeen voor een Inspiratiesessie Agrotoerisme. Het NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen) was de organisator van de dag. De locatie het inspirerende duurzame melkveebedrijf van Boer Bart in Rotstergaast (Fr). En we gingen naar huis met nieuwe […]
Voorpagina
Waddengastronomie oogst resultaten en kijkt vooruit
Na bijna vijf jaar werken aan een sterkere verbinding tussen smaak, streek en Werelderfgoed Waddenzee, nadert het programma Waddengastronomie versterkt Werelderfgoedbeleving zijn afronding. Wat begon als een initiatief om producenten, horeca en vele ondernemers te verbinden, is uitgegroeid tot een brede beweging in het hele Waddengebied: Noord-Holland, Friesland en Groningen. Vijf jaar bouwen aan Waddengastronomie […]
Doe mee met de Korte Keten Klik
Veel boeren en tuinders willen wél meer verdienen in de korte keten, maar lopen vast in de praktijk. De tijd ontbreekt, regels zijn onduidelijk, klanten vragen iets anders dan jij wilt bieden, en de rekensom klopt niet altijd. Je doet veel, maar het voelt versnipperd. Hoe maak je keuzes die werken – voor jezelf, je […]
Nationale Parken publiceren Wegwijzer Streekproducten
Nederland telt momenteel 21 Nationale Parken. Deze 21 Nationale Parken vertellen ieder een eigen verhaal en staan bekend om hun biodiversiteit van internationale betekenis, hun natuur, natuurschoon en cultuurhistorie. Het zijn de iconen van de Nederlandse natuur. De Nationale Parken bieden daarmee kansen voor hoogwaardige gastvrijheidseconomie en duurzaam, vitaal ondernemerschap. Streekproducten kunnen een rol spelen […]
Geerts Best nu ook Erkend Streekproduct
Geert Lindenhols is een innovatieve ondernemer uit het Drentse Zuidwolde. Hij timmert aan de weg met de teelt en verwerking van koolzaad en veldbonen, die hij onder de merknaam Geerts Best op de markt brengt. Daarnaast is hij actief met regeneratieve teeltmethoden, natuurinclusieve landbouw, eiwittransitie en voorzitter van Boert Bewust Drenthe. In januari is hij […]
Wadden verkozen als Lekkerste Streek van Nederland
Texelse chef-kok Aart Wijker van Grand Hotel Opduin wint voor de Waddenregio de verkiezing ‘Lekkerste Streek van Nederland’ Vanuit de Friese Wouden, , de Wadden, Veluwe, Zeeland en het Groene Hart kwamen streekproducenten uit heel Nederland samen, om met een lokale kok de eigen streek te laten zien en proeven. Ze streden maandag 11 april […]






