De productieketen boer-molenaar-bakker is een der oudste ter wereld. Door de komst van de industrie en schaalvergroting is deze keten verwaterd. Het samenwerkingsverband «Puur Veluws« gaat terug naar de basis, regionale samenwerking! Deze samenwerking stelt de partners in staat om weer authentieke, eerlijke streekproducten te maken. De uiteindelijke doelstelling van de samenwerking is dat iedere schakel in het proces een eerlijke prijs krijgt en dat er duurzaam met de natuur wordt omgegaan.
Het eindproduct is een heerlijk, authentiek brood. Het wordt ambachtelijk gebakken, met liefde voor het vak en aandacht voor traditie en duurzaamheid. Uitgangspunt hierbij is transparantie in de gehele keten. Wij laten zien waar onze tarwe groeit, open en eerlijk, geen kunstgrepen. De tarwe wordt vermalen op authentieke molenstenen, volgens aloude methode(de wind). Als enige smaakstof voegen wij zeezout toe aan ons brood. Dit alles geeft ongekende aromas aan ons brood.
Zie ook de website van Puur Veluws witbrood
Bedrijven bij product
Bakker Piet producent, verkoop |
Barcode |
;;;; |
Producttype |
eindproduct |
Productgroepen |
brood, graan- en meelproducten |
Streek |
Gelderland, Veluwe |
Streekmerk |
Erkend Veluws Streekproduct |