Mosterdkaas, brandnetelkaas, fenegriekkaas.
Herkomst: De kazen van Eva worden allemaal gemaakt van rauwe melk, afkomstig van het bedrijf zelf. De kruiden die worden toegevoegd komen bij Rademaker vandaan.
Ingrediënten: Rauwe melk, CHN 11 zuursel, stremsel, natriumchloride, calciumchloride.
Verhoudingen:
- Brandnetel: 70 gram / 100 liter;
- Mosterd: 200 gram / 100 liter;
- Fenegriek: 150 gram / 100 liter.
Be- en verwerking: Eva maakt zelf de kazen. Er is een vrijwilliger aanwezig die helpt met het kaas plastic-en. De kazen worden allemaal in 4 kg verkocht met het Groene Hart etiket.
Duurzaamheid van de productie:
Er wordt rekening gehouden met weidevogels maar wordt niet vergoed;
Er wordt ruige mest gestrooid ten behoeve van de weidevogels;
Er wordt rekening gehouden met het landschap; zo staan er diverse rijen knotwilgen in de weiden wat typisch Groene Hart is;
Het vee krijgt weidegang zodra dit mogelijk is;
Het droog vee staat op stro;
Het droog vee heeft een uitloop naar buiten;
Er is een koe-borstel aanwezig;
Het vee in de loopstal heeft diepstrooisel boxen;
Er worden rondleidingen gegeven, partijtjes georganiseerd, workshops gegeven, scholenbezoek en boerderij uitjes georganiseerd;
De Vosseburch heeft 12 hectare “vogeltjesland” van staatsbosbeheer in beheer.
Zie ook de website van Kruidenkaas (Vosseburch)
Bedrijven bij product
Kaasboerderij “De Vosseburch” producent, verkoop |
Productgroepen |
kaas, kruidenkaas, zuivel |
Streekmerk |
Groene Hart |