Natuurinclusieve landbouw en erkende streekproducten horen bij elkaar. Voor Arjen en Winny van Buuren is dit een vanzelf sprekend gegeven. Daarom kregen zij vandaag het certificaat Erkend Streekproduct overhandigd tijdens de bijeenkomst van het Gelders Platform Natuurinclusieve Landbouw die werd gehouden op Landgoed Velhorst in de Achterhoek. Sinds 2018 pachten Arjen en Willy 2 boerenerven […]
Voorpagina
Waddengastronomie moet culinaire bezoeker trekken
Een samenwerking tussen Waddengoud, NHL Stenden, Visit Wadden en een netwerk van zo’n 300 groene ondernemers gaat de komende vijf jaar de Waddengastronomie op de kaart zetten. Hiermee willen ze een culinaire waddentraditie creëren en het groenbewuste en culinair toerisme naar Werelderfgoed Waddenzee, -eilanden en -kuststrook in Noord-Holland, Friesland en Groningen aanwakkeren. Receptuur en Waddenschijf […]
Streekplein gaat online voor de korte keten
Het is een vaste traditie: in januari organiseert SPN samen met Vereniging Van Eigen Erf en het Netwerk Biologische InformatieCentra het Streekplein op de Biobeurs in Zwolle. Om de bekende redenen gaat de hele beurs dit jaar online. Zo ook het Streekplein. Kleinschalige streek-producenten presenteren zich in hun online marktkraam. Daarnaast daarnaast hebben we een […]
Nederland kiest bewust voor Limburgse vlaai van de Bisschopsmolen
Bakkerij de Bisschopsmolen in Maastricht is afgelopen weekend compleet overvallen door de grote toename in het aantal webshop bestellingen. Met name de Limburgse kersenvlaai, als enige in zijn soort voorzien van het keurmerk Erkend Streekproduct, lijkt bijzonder in trek in het gehele land. Ook de rijstevlaai en de Brabantse worstenbroodjes (met Limburgse ingrediënten!) zijn zeer […]
Zeeuwse consument kiest voor appelsap, aardappelen en brood
Zeeuwse consument kiest voor appelsap, aardappelen en brood. Omdat het product favoriet is of omdat ze sympathie voor de streekproducent hebben. De allereerste publieksverkiezing ‘Streekproducent van het Jaar’ in Zeeland bracht maar liefst bijna 4000 stemmen op. Alle Zeker Zeeuws gecertificeerde ondernemers dongen mee voor om de eervolle titel een jaar lang te mogen uitdragen. […]
Koop lokaal
Streekproducenten werken altijd hard om consumenten van voedsel te voorzien. Deze streekproducent heeft het nu zwaar door de coronacrisis. Maar de aanvoer van verse producten is er, en de vraag naar vers voedsel bij de consument is groot. Korte ketens zijn de oplossing. Korte ketens zijn niet nieuw in veel regio’s. Veel streekproducenten verkopen al […]