De herkomst van de grondstoffen: de koeien van familie van Schie lopen in de weilanden van de Kaagpolder en de Zwanburgerpolder.
De melk is afkomstig van zo’n 53 Montbeliarde koeien, een sterk ras welke past bij het biologische bedrijf en is excessief geschikt voor kaas. Vijf dagen per week wordt er kaas gemaakt, de andere 2 dagen wordt de melk geleverd aan EKO Holland Melk. De ‘Groene Hart’ gecertificeerde Wilde Weide Kaas wordt gemaakt van rauwe melk. In tegenstelling tot gepasteuriseerde melk bevat rauwe melk een aantal bacteriesoorten, deze dragen bij aan de smaak en de complexiteit en het karakter van de daaruit vervaardigde kaas. Het vetgehalte van de melk is stabiel en de koeien geven ongeveer 5700 liter melk per koe. De kaas wordt met de hand gemaakt en dit gebeurt volledig op de kaasboerderij. Door deze bereiding heeft dit product een erg streekgebonden smaak, want bij de ontwikkeling van zijn typische smaak spelen vooral de natuurlijke factoren zoals klimaat, hoedanigheid van de plaatselijke grondsoort, het daarop groeiende gras en de daarop geteelde gewassen voor de voedering van het vee een grote rol. De koeien krijgen 89% eigen ruwvoer en krachtvoer van C. Kruyt te Gouda, deze voerleverancier is SKAL gecertificeerd. Het vee krijgt 3000 uur beweiding. Vanaf 2000 is het bedrijf biologisch, SKAL gecertificeerd. Boerderij De Eenzaamheid heeft eigen opfok. Er is 45 hectare beweidbaar grasland en 70 hectare natuurland rondom het bedrijf aanwezig.
Producten bij bedrijf
Fenegriek Kaas leverancier, producent, verkoop |
||
Komijn Kaas leverancier, producent, verkoop |
||
Wilde Weide Kaas jong tot oud leverancier, producent, verkoop |
Adres |
Zwanburgerpolder 6 |
Postcode |
2361 PC |
Woonplaats |
Warmond |
Open voor publiek |
boerderij@deeenzaamheid.nl |
Website |
https://boerderijdeeenzaamheid.nl/ |
Telefoon |
06 13386755 |
Labels |
Biologisch |
Streek |
Groene Hart |
Streekmerk |
Groene Hart |