Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Van der Valk Hotel Apeldoorn – de Cantharel heeft de Gelderse gedeputeerde Jan Jacob van Dijk op woensdag 31 mei 4 nieuwe certificaten uitgereikt aan producenten van het Erkend Veluws Streekproduct. De uitreiking vond plaats in het kader van het jaarlijkse Veluwediner. De nieuwe certificaathouders zijn: Biologische Boerderij de Groote Voort (Jan Dirk […]
Voorpagina
Erkenning voor Fries-Hollands rundvlees
Zaterdag 20 mei heeft voormalig Tweede Kamerlid Lutz Jacobi het landelijk keurmerk Erkend Streekproduct uitgereikt aan de familie Lautenbach in Menaam. Lautenbach heeft met Maatschap K. Osinga & F. Pranger in Aldegea een Friese keten van Zwartbont Fries Hollands rundvlees opgezet. Osinga & Pranger houdt de koeien, Slagerij Hiemstra in Sexbierum slacht het vee en […]
Gagel
De Gagel (Fries: Galjes) is een struikje dat vanouds volop in De Friese Wouden was te vinden. Je moet nu iets langer zoeken, maar in natte natuurterreinen en rondom pingo’s (pingoruïnes) en vennen kun je hem hier en daar nog aantreffen.
Er zit weer brood in de Zeeuwse Vlegel
Na een kwart eeuw was de Zeeuwse Vlegel – een van de eerste producten die werden gecertificeerd als Erkend Streekproduct – bijna gesneuveld. Te veel competitie in het broodschap, terwijl mensen steeds minder brood eten. Het areaal was 3 jaar geleden teruggelopen naar 3 hectare. Maar, de telers van de bijzondere milieuvriendelijke baktarwe hebben nu […]